В Ефіопії існує кілька регіонів вирощування кави, основними з яких є Іргачефф, Сідамо, Харрар, Лекемпті, Ліму і Джима. Смак в кожному з цих регіонів відрізняється через відмінності мікроклімату, особливостей ландшафту, а також місцевих різновидів кави. В Ефіопії арабіка обробляється виключно сухим способом, завдяки чому зерна набувають чудові ароматичні характеристики. Ще однією особливістю зфіопского кави є те, що зовні зерна виглядають непривабливо, проте смак і аромат кави, одержуваного з них, в більшості випадків виявляється просто чудовим. У центрі, а також в південній частині Ефіопії, вирощується сорт Сідамо, також поставляється на світовий ринок. Як і багато інших ефиіопські кавові сорти, Сідамо має легкий винний присмак. Ніжний аромат і насичений смак цієї кави доповнюэться пікантним післясмаком.